Werken Aan Duurzaamheid

Werken aan een circulaire en duurzame toekomst

Onder het motto Reduce, Recycle, Refresh werken we bij Lipton iedere dag aan duurzaamheid. Omdat we merken dat steeds meer mensen -terecht- willen weten wat Lipton doet op het gebied van duurzaamheid, laten we hieronder graag zien waar we naartoe werken de komende 5 jaar.

Lees verder in deze roadmap, en ontdek waar we mee bezig zijn.

Werken Aan Duurzaamheid
2017
Globe
Ellen MacArthur Foundation

Een wereldwijde samenwerking

Waarom zien veel mensen een plastic fles eigenlijk als afval? Terwijl gebruikte verpakkingen nog steeds als grondstof kunnen dienen waar veel mogelijk mee is. Lipton heeft samen met andere wereldwijde merken het initiatief genomen om voor 2025 alle verpakkingen 100% herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken.

2017

MINDER SUIKER,
MEER LIPTON

In 2017 hebben we het suikergehalte in onze sparkling ijsthee aangepast. Dat scheelt alleen al in de Benelux op jaarbasis 700 miljoen suikerklontjes.

Daarmee bevatten nu alle varianten Lipton Ice Tea maximaal 4,5 gram suiker per 100ml. En we blijven streven naar zelfs nog minder suiker in de toekomst.

4.5 gram
100 ml
2018

100% RAINFOREST ALLIANCE

We richten ons op het verduurzamen van de theeproductie, behoud van biodiversiteit en het verhogen van levensstandaarden. Daarom is alle Lipton Ice Tea in NL en België gemaakt met 100% duurzaam geteelde thee, gecertificeerd door Rainforest Alliance. Meer weten? Kijk op
www.rainforest-alliance.org

rainforest
2018

Nieuwe technologie, nieuwe mogelijkheden

We werken vanaf dit jaar samen met Ioniqa Technologies en Indorama Ventures aan een technologie die PET-materiaal omzet in zuivere plastic grondstoffen. Deze grondstoffen kunnen vervolgens weer gebruikt worden in onze Lipton-verpakkingen.

ioniqa indorama
2018

Volledig recyclebaar

De materialen die we gebruiken voor onze fles, dop en etiket zijn allemaal volledig recyclebaar. De grootste uitdaging is nu dan ook om te zorgen dat onze (en andere) plastic flessen worden ingezameld, en zo kunnen dienen als nieuwe grondstof.

volledig
2019

100% gerecycled festivalfles

We beginnen met het uitrollen van onze duurzamere fles tijdens het festivalseizoen. Onze ambitie is om al onze flesjes te produceren van gerecycled plastic. En we beginnen op festivals met Lipton-flesjes van 100% gerecycled materiaal.

2019

Recycling vanuit je festivaltent

We willen zoveel mogelijk verpakkingen van Lipton terugwinnen voor recycling. Daarom gaan we het inleveren van plastic voor festivalgangers makkelijker en aantrekkelijker maken.

2019

Meer hergebruik & minder plastic

Om een voorbeeld te geven: Bij ieder festival met hardcups, schenken wij onze cocktails natuurlijk niet in een wegwerpbekertje, maar alleen in de hardcups die door het festival worden uitgegeven. En verder:

  • We stoppen met stampers en besparen zo jaarlijks 1 miljoen stuks.
  • We stoppen met rietjes in onze cocktails, dat scheelt 15.000 stuks.
  • We kijken doorlopend waar we nog meer kunnen verduurzamen.
2023

100% gerecycled plastic voor 2023

Onze grootste ambitie gaat verder dan alleen recyclebare flessen. We willen dat onze flessen gemaakt worden van 100% gerecycled materiaal. In 2019 starten we voor het eerst met het gebruik van gerecycled materiaal op festivals, in onze speciale plastic festivalfles.

Werken Aan Duurzaamheid
lipton bottle